Waar schoonheid voorop staat zijn de kleinste details van het grootste belang.

Waar schoonheid voorop staat zijn de kleinste details van het grootste belang.

Bevestigingsmaterialen voor Rockpanel platen

Wij weten dat het uiterlijk van een gebouw mede wordt bepaald door uw keuze voor een bevestigingsmethode. Het bevestigingsmateriaal is dus niet alleen een technisch vereiste maar ook een belangrijk onderdeel in uw visie.

Er zijn veel verschillende bevestigingsmethoden beschikbaar voor Rockpanel platen:

 • Zichtbaar: schroeven en klinknagels
 • Semi-onzichtbaar: nagels
 • Onzichtbaar: lijm of Easy Fix

Het voordeel van Rockpanel Lines² 8 mm is dat het niet alleen veilig gemonteerd kan worden met gewone nagels en schroeven maar ook met de innovatieve Rockpanel clip. Een 'onzichtbare' bevestiging zonder voorboren en gebruikmakend van de standaard gereedschappen.

Bevestigingsmiddelen maken uw visie helemaal af. Bevestigingsmiddelen maken uw visie helemaal af.

Alle Rockpanel bevestigingsmaterialen zijn leverbaar met koppen in dezelfde RAL kleur als het plaatmateriaal van uw keuze.

Mechanische bevestigingsmaterialen voor Rockpanel gevelbekleding

Rockpanel schroeven voor op hout

Een 35 mm roestvrijstalen torx-schroef met een kleine kopmiddellijn van Ø 9,6 mm. Leverbaar in roestvrij staal of nagenoeg elke gewenste RAL kleur in doosjes van 200 stuks.

 

Rockpanel nagels voor op hout

Voor semi-onzichtbare bevestiging op een houten achterconstructie leveren wij roestvrijstalen ringnagels met een vlakke kop van Ø 6 mm, eventueel voorzien van een coating. De ringnagels zijn leverbaar in twee verschillende maten in doosjes van 200 stuks of op rol.

 • 32 mm ringnagel: De meest gebruikte Rockpanel nagel voor toepassingen als gevelbekleding, koven, boeidelen en gootafwerking. Tevens te gebruiken voor de onzichtbare montage van Rockpanel Ply panelen.
 • 40 mm ringnagel: Deze nagel wordt gebruikt voor het monteren van 10 mm Rockpanel panelen of potdekselwerk met twee platen over elkaar. Voor het beste potdeksel resultaat adviseren wij onze speciaal ontwikkelde Easy Fix clip.
Potdekselwerk op een houten achterconstructie (Easy Fix)

Voor snel en duurzaam potdeksellen van Rockpanel plaatmateriaal hebben wij een speciaal en niet zichtbare bevestigingsclip ontwikkeld voor houten achterconstructies, genaamd Rockpanel Easy Fix.

Bij het gebruik van deze clip, die de juiste schroefpositite aangeeft, ontstaat een eenvoudig en spanningsvrij potdekselwerk. Wanneer de Rockpanel Easy Fix clip wordt aangebracht op de plaat kan deze eenvoudig in de juiste positie gebracht worden ten opzichte van de verticale houten achterconstructie.

De volgende 8 mm Rockpanel panelen zijn geschikt voor gebruik met Easy Fix:

Afmetingen ROCKPANEL stroken
Bruto hoogte (b) Werkhoogte (bw)
285-340 mm b - 60 mm
Potdekselwerk op een houten achterconstructie (Easy Fix)
Traditionele bevestiging van Rockpanel Lines² 10 mm op hout

De Rockpanel Lines² panelen kunnen onzichtbaar bevestigd worden, resulterend in een attractief, traditioneel groefeffect, door middel van:

 • Rockpanel ringnagels (EN10088, materiaalnummer 1.4401 of 1.4578) 2.1/2.3 x 27 mm met een ultra-platte kop. Voor een nog strakker resultaat adviseren wij u de tong van het paneel voor de boren met een staalboor van Ø3 mm op de randen en Ø 2 mm in het midden van het paneel.
 • Roestvrijstalen schroeven met een platte kop met afmeting 3,5 x 30 mm. Boor de tong van het paneel voor met een Ø 3,5 mm staalboor op de randen en Ø 2,5 in het midden en verzink de schroefkop met een verzinkboor totdat deze vlak ligt met het oppervlak van de tong. Spanningen in de tong kunnen vermeden worden door de schroef met een (vooraf) bepaalde kracht aan te draaien en ze op de juiste manier op de houten achterconstructie te bevestigen.
Klinknagels voor aluminium achterconstructie

De Rockpanel panelen kunnen met aluminium klinknagels op een aluminium achterconstructie worden bevestigd. De kop van de klinknagel is leverbaar in blank aluminium of met een kleurcoating. Specificaties van de klinknagels kunt u vinden in onze ETA certificaten.

Een uniek en brandveilig lijmsysteem

In samenwerking met Bostik hebben wij Rockpanel Tack-S ontwikkeld, een Europees gecertificeerd lijmsysteem dat voldoet aan de strenge brandveiligheidseisen voor gevelbekledingssystemen. Met Rockpanel Tack-S kunnen de platen veilig, met een brandklasse van tenminste B-s2,d0, gelijmd worden op een:

 • houten achterconstructie met een Rockpanel strook
  of op een
 • aluminium achterconstructie.

Mogelijk zijn ook andere lijmsystemen geschikt voor het verlijmen van Rockpanel platen. Volg de instructies van Bostik of van uw lijmfabrikant voor een veilige montage van uw Rockpanel platen

Een gelijmde en gegraveerde gevel met een fantastisch resultaat Een gelijmde en gegraveerde gevel met een fantastisch resultaat
  Print Map
  Back