Waarom Rockpanel?
Heel veel voordelen

Waarom Rockpanel?

Elk bouwmateriaal heeft zijn eigen sterke punten. Eén materiaal bezit ze allemaal.

Ontwerpvrijheid

Meer dan 200 kleuren en designs

Geef kleur aan uw gevels.

Door de combinatie van kleur, coating en oppervlaktetextuur geeft u de gevel een unieke uitstraling.

U hebt totale designvrijheid met meer dan 200 Rockpanel kleuren en designs.

Voor specifi eke projectwensen is onze productie in staat om bijna elke RAL/NCS kleur te produceren.

Flexibel en doeltreffend

Een gevarieerd lijnenspel voor een bijzondere gevel

Het begint met uw idee voor een gebouw

Naast het kleurenbeeld en het materiaal is vooral de vormgeving bepalend voor het karakter van de gevel van uw gebouw. Ze volgt de omgeving én de bestemming. Met Rockpanel bepaalt u deze criteria - met volledige ontwerpvrijheid en toch economisch zeer efficiënt.

Rockpanel stelt zich flexibel op

Wanneer u voor uw gevelontwerp platen van een bepaald formaat nodig hebt, dan maken wij dat voor u. Op maat gemaakt. Dankzij het innovatieve productieproces kunnen wij de platen leveren in elke lengte tussen 1700 en 3050 mm*. U bepaalt zelf welke lengtes voor uw ontwerp het beste zijn.

De gevel past in het ontwerp en in het budget

Rockpanel gevelplaten zijn eenvoudig en snel te monteren. Het individuele formaat is zeer rendabel. Het resultaat is een gevel die exact is wat u voor ogen heeft. Alles klopt met uw ontwerp, de planning en het budget.

* Minimale afname: 300 m²

Materiaalkwaliteit

Duurzaam van begin tot eind

Al het plaatmateriaal van Rockpanel is duurzaam. Dat zijn ze van nature, want net als alle ROCKWOOL producten worden de steenwol vezels gemaakt van basalt. Deze vrijwel onbeperkt beschikbare grondstof is bovendien herbruikbaar in de productiecyclus.

Wij spannen ons voortdurend in om in elke fase van de levenscyclus van onze producten bij te dragen aan een gezond milieu en een duurzaam gebruik van grondstoffen.

Maximale ontwerpvrijheid. Met geïntegreerde brandveiligheid.

Als architect en ontwerper wilt u graag dat uw gebouwen veilig zijn en generaties lang gebruikt kunnen worden.

Niet alleen omdat ze tijdloos zijn vormgegeven. Maar ook omdat zo robuust en veilig gebouwd zijn zodat de mensen die er wonen of werken permanent beschermd worden.

Brandveiligheid volgens internationale normen is daarbij bepalend. In de toekomst zullen deze normen steeds strenger worden, terecht natuurlijk.

Rockpanel gevelplaten beschikken standaard over een hoge mate van brandveiligheid en voldoen daarmee aan de strenge Europese richtlijnen.

Met Rockpanel gevelbekleding zit u altijd aan de veilige kant.

Voor lange tijd goed beschermd. Eenvoudig onderhoud.

Geventileerd gevelsysteem dragen bij aan een gezond binnenklimaat om in te werken, relaxen en spelen. Vergeleken met een standaard geventileerde bakstenen buitenmuur nemen Rockpanel gevelpanelen aanzienlijk minder ruimte in. Dit betekent meer leefoppervlak binnen met dezelfde of zelfs betere thermische prestaties.

De Rockpanel platen zijn duurzaam zon-, wind- en regenbestendig. De frisse, expressieve kleuren blijven tientallen jaren behouden. Bovendien zijn de platen heel eenvoudig te onderhouden.

Ongeëvenaard dimensiestabiel. Geeft vocht geen kans.

Creëer harmonieuze gevels met minimale voegen tussen de platen. Ontwerp en gebruik de hoeken bewust als designelement. Rockpanel gevelpanelen geven de invloeden van warmte en koude, van luchtvochtigheid en regen geen kans.

Des te meer speelruimte hebt u zelf bij het ontwerp van een gebouw wanneer het om de indeling en de montage van platen gaat.

Rockpanel platen behouden hun afmetingen en andere eigenschappen beter dan andere, traditinele bouwmaterialen. Onder alle omstandigheden.

Maak bij het ontwerp van de gevel gebruik van deze ongekende eigenschappen.

Eenvoudig te verwerken. En snel te monteren.

De veilige, efficiënte en snelle verwerking van bouwmaterialen is bij de bekleding van gevels erg belangrijk. Rockpanel platen hebben de lange levensduur van steen en zijn net zo eenvoudig te verwerken als hout.

Ze zijn verbluffend licht. En u kunt ze met de standaard gereedschappen snel en efficiënt bewerken, zelfs op de bouwplaats. Zo spaart u tijd uit bij de montage en creërt u mooie gebouwen tegen lagere kosten. Zonder compromissen ten aanzien van design, vorm en functionaliteit.

    Print Map
    Back