De gevel van nieuw kinderdagverblijf Smilehullet in Beder, een stadje net ten zuiden van Aarhus (DK), stimuleert spel en creativiteit. Het compacte nieuwe gebouw heeft ramen van verschillende formaten en op verschillende hoogten en is voorzien van robuuste gevelpanelen in drie aardetinten die de gevel een creatieve uitstraling geven. Het ontwerp en de indeling van het voormalige gebouw, waarin de naschoolse opvang was gevestigd, zijn hergebruikt voor het nieuwe Smilehullet kinderdagverblijf.

Architect Jeppe J. Kortegård, mede-eigenaar van Arkitekter Johansen & Rasmussen A/S, was verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe kinderdagverblijf: "We hebben verschillende structuren van het vorige gebouw hergebruikt en een extra verdieping toegevoegd. Het perceel was niet zo groot, daarom moesten we de hoogte in. Dit heeft geresulteerd in een kinderdagverblijf dat zowel speels is als compact van formaat."
Het feit dat er dagelijks kleine kinderen worden opgevangen in het gebouw, is terug te zien in het ontwerp van de gevel. Er is veel aandacht besteed aan het creëren van een gastvrije en kindvriendelijke uitstraling.

Gebruikte producten:

Rockpanel Colours:
RAL9010 604 8

Special colours:
NCS s 3010-Y30R
NCS s 3020-Y30R

1/8
Case Study Børnehaven Smilehullet
Rockpanel Colours
RAL9010 604 8
Special colours: 
NCS s 3010-Y30R
NCS s 3020-Y30R

Gebruikte producten: