Wij weten dat het uiterlijk van een gebouw mede wordt bepaald door je keuze voor een bevestigingsmethode. Het bevestigingsmateriaal is dus niet alleen een technisch vereiste maar ook een belangrijk onderdeel in jouw visie.

Er zijn veel verschillende bevestigingsmethoden beschikbaar voor Rockpanel platen:

  • Zichtbaar: schroeven en klinknagels
  • Semi-onzichtbaar: nagels
  • Onzichtbaar: lijm of Easy Fix

Het voordeel van Rockpanel Lines² 8 mm is dat het niet alleen veilig gemonteerd kan worden met gewone nagels en schroeven maar ook met de innovatieve Rockpanel clip. Een 'onzichtbare' bevestiging zonder voorboren en gebruikmakend van de standaard gereedschappen.

Single Family House with routed Rockpanel Woods exterior cladding in Marbach, Switzerland
Alle Rockpanel bevestigingsmaterialen zijn leverbaar met koppen in dezelfde RAL kleur als het plaatmateriaal van jouw keuze.

01

Schroeven voor hout

Rockpanel schroeven voor houten constructies

Een 35 mm roestvrijstalen torx-schroef met een kleine kopmiddellijn van Ø 9,6 mm. Leverbaar in roestvrij staal of nagenoeg elke gewenste RAL kleur in doosjes van 200 stuks.

02

Nagels voor hout

Rockpanel nagels voor houten constructies

Voor semi-onzichtbare bevestiging op een houten achterconstructie leveren wij roestvrijstalen ringnagels met een vlakke kop van Ø 6 mm, eventueel voorzien van een coating. De ringnagels zijn leverbaar in twee verschillende maten in doosjes van 200 stuks of op rol.

- 32 mm ringnagel: De meest gebruikte Rockpanel nagel voor toepassingen als gevelbekleding, koven, boeidelen en gootafwerking. Tevens te gebruiken voor de onzichtbare montage van Rockpanel Ply panelen.

- 40 mm ringnagel: Deze nagel wordt gebruikt voor het monteren van 10 mm Rockpanel panelen of potdekselwerk met twee platen over elkaar. Voor het beste potdeksel resultaat adviseren wij onze speciaal ontwikkelde Easy Fix clip.

03

Potdekselwerk op hout

Potdekselwerk op een houten achterconstructie (Easy Fix)

Voor snel en duurzaam potdeksellen van Rockpanel plaatmateriaal hebben wij een speciaal en niet zichtbare bevestigingsclip ontwikkeld voor houten achterconstructies, genaamd Rockpanel Easy Fix.

04

Klinknagels op aluminium

Klinknagels voor aluminium constructies

De Rockpanel panelen kunnen met aluminium klinknagels op een aluminium achterconstructie worden bevestigd. De kop van de klinknagel is leverbaar in blank aluminium of met een kleurcoating. Specificaties van de klinknagels kun je vinden in onze ETA certificaten.

05

Rockpanel Lines² 10 op Hout

Traditionele bevestiging van Rockpanel Lines² 10 mm op hout

De Rockpanel Lines² panelen kunnen onzichtbaar bevestigd worden, resulterend in een attractief, traditioneel groefeffect, door middel van:

Rockpanel ringnagels (EN10088, materiaalnummer 1.4401 of 1.4578) 2.1/2.3 x 27 mm met een ultra-platte kop. Voor een nog strakker resultaat adviseren wij de tong van het paneel voor te boren met een staalboor van Ø3 mm op de randen en Ø 2 mm in het midden van het paneel.

Roestvrijstalen schroeven met een platte kop met afmeting 3,5 x 30 mm. Boor de tong van het paneel voor met een Ø 3,5 mm staalboor op de randen en Ø 2,5 in het midden en verzink de schroefkop met een verzinkboor totdat deze vlak ligt met het oppervlak van de tong. Spanningen in de tong kunnen vermeden worden door de schroef met een (vooraf) bepaalde kracht aan te draaien en ze op de juiste manier op de houten achterconstructie te bevestigen.

06

Rockpanel Lines² 8 op hout

Innovatieve montage van Rockpanel Lines² S 8 op hout

Om het plaatsen van Rockpanel Lines² 8 panelen gemakkelijker en veiliger te maken, hebben we een innovatieve clip ontwikkeld. Met deze clip kun je kiezen tussen een permanente en demontabele montage van Rockpanel Lines² 8.

Bij een demontabele montage wordt het paneel eenvoudig in de clips geschoven, waarbij naderhand ieder paneel afzonderlijk verwijderd kan worden. Daarnaast zorgt de clip er voor dat de gevel nog beter geventileerd wordt waardoor problemen met vocht vermeden worden en de constructie nog langer meegaat.

In samenwerking met Bostik hebben wij Rockpanel Tack-S ontwikkeld, een Europees gecertificeerd lijmsysteem dat voldoet aan de strenge brandveiligheidseisen voor gevelbekledingssystemen. Met Rockpanel Tack-S kunnen de platen veilig, met een brandklasse van tenminste B-s2,d0, gelijmd worden op een:

  • houten achterconstructie met een Rockpanel strook

of op een

  • aluminium achterconstructie.

Mogelijk zijn ook andere lijmsystemen geschikt voor het verlijmen van Rockpanel platen. Volg de instructies van Bostik of van jouw lijmfabrikant voor een veilige montage van uw Rockpanel platen.

Sheffield Hallam University, in Sheffield, United Kingdom with glued and routed Rockpanel Colours exterior cladding
rockpanel