Bescherming tegen graffiti en vuil met ProtectPlus

Graffiti is een probleem voor veel vastgoedeigenaren en gebouwenbeheerders. Jem & Fix, een Scandinavische doe-het-zelf-keten heeft een oplossing voor graffiti-overlast gevonden. Zij kozen voor de duurzame, robuuste gevelplaten van Rockpanel. Hiermee is hun nieuwe filiaal in Fredensborg (Denemarken) beschermd tegen graffiti en vuil, zonder dat ze concessies moesten doen op hun architecturale visie. 

Graffiti voorkomen met een beschermende coating

Hoe je gebouw eruitziet, heeft invloed op de ervaring van je klanten. Graffiti en/of vuil zorgen ervoor dat een winkelpand er minder aantrekkelijk uitziet. Je gebouw schoonmaken kost echter veel tijd en geld. Soms kan graffiti zelfs tot permanente schade aan je gevel leiden.  

Robuuste gevels die makkelijk schoon te houden zijn

Rockpanel biedt een oplossing aan tegen de graffitiproblemen waar steeds meer eigenaren van winkels en andere gebouwen mee te maken hebben. Alle Rockpanel gevelplaten zijn namelijk makkelijk schoon te maken en hebben een robuust oppervlak dat de gevel beschermt tegen UV-straling. Zo vervagen kleuren optimaal niet, waardoor een gebouw er decennialang als nieuw uit blijft zien. 

Optimale bescherming tegen graffiti en vuil 

Met de robuuste en transparante Rockpanel ProtectPlus coating is het nu nog makkelijker om je gevel mooi en schoon te houden. Met deze coating kan graffiti worden verwijderd zonder dat het oppervlak van de gevelplaten verandert. Hierdoor herstel je je gevel snel weer in volle glorie. 

De ProtectPlus-coating is bestand tegen de standaard oplosmiddelen die in de meeste schoonmaakmiddelen zitten. Door het perfect gladde oppervlak spoelt regenwater normaal vuil weg, waardoor de gevel langer schoon blijft. De toevoeging van de ProtectPlus-coating maakt je gevel ook bestendiger tegen krassen. 

Voor

Na

Gevelplaten die passen bij elke designkeuze

Hoewel weinig onderhoud en optimale bescherming tegen graffiti belangrijke factoren waren voor Jem & Fix, wilden ze ook niet inleveren op design. Dat bleek niet nodig, want in het brede productaanbod van Rockpanel vonden ze gevelplaten met houtlook die meteen hun aandacht trokken. Ze besloten te kiezen voor drie verschillende versies van Rockpanel Woods, die in een gekanteld patroon werden geïnstalleerd om het nog meer op houtwerk te laten lijken.

rockpanel