Veelgestelde vragen

Voor particulieren

Ik heb monsters aangevraagd, wanneer kan ik die verwachten?

Wij doen er alles aan om de monsters zo snel mogelijk te bezorgen. Normaal gesproken duurt het een week.

Wat zijn de prijzen van de Rockpanel-producten?

Voor prijzen van onze producten verwijzen wij u naar een Rockpanel-dealer bij u in de buurt. Op onze site vindt u alle dealers met naam, adres en telefoonnummer.

Waar kan ik Rockpanel kopen?

Onze producten zijn verkrijgbaar bij Rockpanel-dealers. Wij leveren als fabrikant van Rockpanel niet rechtstreeks aan klanten.

Hebben jullie een showroom?

Wij hebben geen showroom. Op onze site kunt u veel beeldmateriaal van Rockpanel-projecten vinden en inspiratie opdoen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze sectie met projectverhalen. Hier kunt u ook alleen woningen selecteren.      

Monteren jullie ook?

Nee, wij monteren zelf niet. Onze producten zijn zeer gebruiksvriendelijk. In onze instructiegids vindt u alle richtlijnen en handige tips.

Waar vind ik een verwerker?

Voor een verwerker kunt u het beste bij u in de omgeving een professionele aannemer zoeken. De meeste bouwbedrijven hebben ervaring met het verwerken van Rockpanel-gevelbekleding.

Waar kan Rockpanel worden toegepast?

U kunt Rockpanel-producten toepassen voor de afwerking van gevels, toepassingen rondom het dak en detailleringen. In de meeste gevallen wordt het gebruikt als decoratieve bekleding in geventileerde constructies, waarbij de platen bijdragen tot een kostenefficiënte en esthetisch hoogwaardige buitenschil voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Dat wil niet zeggen dat het product niet geschikt kan zijn voor andere toepassingen dan hierboven beschreven, maar deze zijn niet door ons getest en gecertificeerd en vallen daarom ook niet onder de garantie.

Hebben de platen een isolerende werking?

Rockpanel is een product voor de afwerking van uw gevel of toepassingen rondom het dak. Rockpanel is geen isolatiemateriaal.

Kan ik Rockpanel-gevelplaten naadloos plaatsen/koud tegen elkaar aanzetten?
Kan Rockpanel rechtstreeks op een bestaande boei worden geplaatst?

Rockpanel blijft vormvast onder alle weersomstandigheden en bij temperatuursveranderingen. Hierdoor kunnen ze onder bepaalde voorwaarden rechtstreeks op een bestaande boei gemonteerd worden. Dit geldt alleen voor de Rockpanel Colours en de Rockpanel Uni omdat deze damp open zijn.

 

Kan Rockpanel verlijmd worden?

In samenwerking met Bostik heeft Rockpanel Tack-S ontwikkeld. Dit is een Europees gecertificeerd lijmsysteem dat voldoet aan de eisen aan duurzaamheid en de strenge brandveiligheidseisen voor gevelbekledingssystemen. Hiermee is Rockpanel het enige plaatmateriaal met een gecertificeerd lijmsysteem in Nederland.

Het werken met andere lijmsystemen valt onder de verantwoordelijkheid, technische goedkeuring en garantie van de betreffende leverancier.

Op de website van Bostik vindt u een handig document waarin staat hoe een verlijmde constructie met Rockpanel er precies uitziet.

Waarom adviseren jullie om op een strook Rockpanel te verlijmen?

Wanneer je (bij welk gevelsysteem dan ook) direct verlijmt op het achterhout, is je hout onbeschermd waardoor de levensduur van de totale achterconstructie niet duurzaam is. Het direct verlijmen op hout is hetzelfde als het aanbrengen van gevelbekleding (met schroef of nagel) zonder voegband. Door te verlijmen op een strook Rockpanel is je constructie beschermd tegen weer en wind en voldoet het als enige gevelsysteem aan de bouwregelgeving.

Wat zijn de afmetingen van Rockpanel-platen?

Rockpanel Uni en Colours zijn leverbaar in 2500/3050 x 1200 x 6/8mm

Rockpanel WoodsMetallicsChameleon en Stones zijn leverbaar in 3050 x 1200 x 8mm

Rockpanel Naturel in 2500/3050 x 1200 x 10mm

Rockpanel Ply in 2500/3050 x 1200 x 8mm

Rockpanel Lines² S en XL in 3050 x 164/295 x 10mm

 

 

Zijn er ook andere afmetingen mogelijk?

Vanaf 100 m² is een breedtemaat van 1250 mm mogelijk. Vanaf 300 m² is een lengte-afmeting tussen 1700 en 3050 mm mogelijk.

Kan Rockpanel worden (over)geschilderd?

Rockpanel is een onderhoudsarm product en hoeft niet onderhouden te worden met een nieuwe schilderlaag. Wilt u de Rockpanel-gevelplaten om esthetische redenen overschilderen? Dan kan dat voor Rockpanel Uni en Rockpanel Colours (zonder ProtectPlus). Deze hebben namelijk een watergedragen coating. Voor concrete adviezen over het overschilderen, verwijzen we u naar de verffabrikant.

Rockpanel Colours met ProtectPlus kan niet worden overgeschilderd.

Moeten de randen en de zaagkanten van Rockpanel speciaal worden behandeld?

Nee, dat is niet nodig! Omdat Rockpanel-platen ongevoelig zijn voor vocht en andere weersinvloeden, hoeven de randen en zaagkanten niet speciaal behandeld te worden. Als u om esthetische of ontwerptechnische redenen toch de randen wilt afwerken, dan is dat mogelijk. Lees in dat geval ook onze tips voor het lakken van de kanten.

Zonder enige vorm van afwerking van de zijkanten verkleurt het basismateriaal naar een houtachtige donkerbruine kleur onder invloed van daglicht.

Hoe moet ik Rockpanel onderhouden?

Wij raden aan de platen zo nu en dan schoon te maken met water, indien nodig met een schoonmaakmiddel, zoals autoshampoo of allesreiniger. Wij raden het gebruik van (schoonmaakmiddelen met) oplosmiddelen af.

Wat is ProtectPlus?

ProtectPlus is een extra beschermlaag tegen UV-licht en graffiti. Deze laag vergroot het zelfreinigend vermogen van de Rockpanel-gevelplaten: atmosferisch stof spoelt er grotendeels gewoon vanaf bij een regenbui. De ProtectPlus-laag is bestand tegen het oplosmiddel in de meeste schoonmaakmiddelen. ProtectPlus is standaard op Woods, Stones, Chameleon en Metals (met uitzondering van Metals Aluminium White en Grey). De Colours-platen kunnen vanaf 100 m² voorzien worden van deze extra coating.

Ik heb een andere vraag, hoe kan ik contact opnemen?

U kunt contact opnemen met een lokale dealer in uw omgeving: onze dealers