Veel voordelen
Door hun unieke samenstelling combineren alle Rockpanel panelen de levensduur van steen met de flexibiliteit en het verwerkingsgemak van hout.

De meeste Rockpanel producten worden geleverd met een beschermende folie zodat ze in perfecte toestand bij je aankomen. De folie kun je prima gebruiken voor het aanbrengen van markerings- en bevestigingspunten om het montageproces te vergemakkelijken.

Wanneer moet je de folie verwijderen:

  • na montage, bij handmatige bevestiging met nagels of mechanische bevestiging met schroeven
  • voor het prepareren van de plaat bij lijmbevestiging
  • voor montage met een nagelpistool

Belangrijk: Rockpanel Natural, Rockpanel Lines², Rockpanel Metals Aluminium White en Aliminium Grey en Rockpanel Ply worden zonder beschermfolie geleverd. Behandel deze platen dus extra voorzichtig.

rockpanel protective foil

01

Standaard gereedschappen

Gebruik je standaard gereedschappen voor het zagen

Rockpanel producten kunnen gezaagd worden met:- een handzaag, bijvoorbeeld een hardpoint handzaag- een cirkelzaag, bijvoorbeeld met een fijntandig Widia zaagblad- een decoupeerzaag, bijvoorbeeld met een fijntandig zaagblad of een zaagblad met wolfraamkorrelsOmdat Rockpanel platen eenvoudig op de bouwplaats te bewerken zijn, is het op maat brengen of het aanbrengen van detailleringen veel eenvoudiger geworden. Er is bovendien geen specifieke kennis voor nodig.

02

(Voor)boren aanbevolen

Voorboren niet altijd noodzakelijk maar wel praktisch

In tegenstelling tot ander plaatmateriaal, zijn de Rockpanel panelen zeer dimensiestabiel. Temperatuursverandering of een veranderende vochtigheidsgraad hebben geen invloed op de plaat. Bij bevestiging op een houten regelwerk met behulp van Rockpanel schroeven adviseren wij de platen voor te boren. Bij bevestiging met klinknagels op een metalen regelwerk wordt (voor)boren met een HSS boor geadviseerd.

03

Bescherming tegen zaagstof

Bescherm jezelf tegen zaagstof

Net als bij het zagen van hout adviseren wij het gebruik van de normale persoonlijke beschermingsmiddelen zoals het dragen van een stofmasker (type P2), een veiligheidsbril en handschoenen. Maak daarnaast bij voorkeur gebruik van zaaginstallatie met stofafzuiging en werk in een goed geventileerde ruimte. Positioneer de zaaginstallatie bij buitengebruik zodanig dat de wind het stof wegblaast en gebruik, indien mogelijk, stofafzuiging.

04

Veilig om mee te werken

Rockpanel platen zijn veilig om mee te werken

Rockpanel gevelbekleding wordt vervaardigd van het duurzaam vulkanisch gesteente basalt. Het is een van de meest onderzochte en geteste bouwmaterialen. Het plaatmateriaal is veilig en vormt geen bedreiging voor de gezondheid van de mensen die met het product werken.