Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Building Types

Project Types

Brands

Countries

We can't find any results that match your search

Sheffield Hallam University, in Sheffield, United Kingdom with glued and routed Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
28 jun 2019

Sheffield Hallam University: een knap staaltje kunst in het hart van de campus

Rockpanel gevelbekleding vormde de verbluffende basis voor een wel heel bijzonder gebouw in het nieuwe ‘Heart of the Campus’ van de Sheffield Hallam University. Dit drie verdiepingen tellende gebouw bestaat uit een gevel waarin een waar kunstwerk gegraveerd is. De campus biedt meer dan 7.400 m2 ruimte en staat centraal in de doelstelling van de universiteit om faciliteiten en lesruimte van topkwaliteit te leveren aan haar 35.000 studenten.

Lees meer
ExtraCare Longbridge in Birmingham (United Kingdom) with Rockpanel Woods FS-Xtra facade cladding
Commercial - Other
26 jun 2019

Dorpsgevoel houdt senioren veilig en gezond in Birmingham

ExtraCare Longbridge vormt het thuis van meer dan 300 ouderen in Birmingham (Verenigd Koninkrijk). Dit complex, gebouwd als een dorp, is ontworpen om de bewoners aan te sporen en te ondersteunen in een onafhankelijke, verrijkende levensstijl. Het biedt betaalbare en flexibele woonopties, met alle faciliteiten die ze nodig hebben – nu of in de toekomst – binnen handbereik.

Lees meer
The Flower Bowl Entertainment Centre in Preston, United Kingdom cladded with Rockpanel Colours and Stones facade cladding
Commercial - Other
26 jun 2019

Rockpanel kunst floreert op de Barton Grange Flower Bowl

De Flower Bowl is een innovatieve, multifunctionele vrijetijdsbestemming. Het grote activiteitencentrum ligt naast het Barton Grange tuincentrum en de Barton Grange jachthaven in Lancashire in het noorden van Engeland.

Lees meer
Sale de Sports in Celles, Belgium cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Public - Gymnasiums / sportshalls
17 jun 2019

Een splinternieuwe sporthal met houten gevel

In de gemeente Celles-en-Hainaut kunnen de bewoners sinds februari 2019 sporten, dansen of yoga beoefenen in een splinternieuwe sporthal, met een uiterlijk dat zich duidelijk onderscheidt van de rest. Wat dit complex zo uniek maakt? De gevel van het gebouw en de Rockpanel Woods-panelen waarmee hij bekleed is. De gevelpanelen blinken uit door de variatie die ze creëren, zowel qua kleur als dimensies.

Lees meer
Apartment complex ‘‘t Bakenshof’ in Horst, The Netherlands
Residential - Blocks of flats
04 feb 2019

Voormalig woonzorgcentrum krijgt tweede leven

Wat doe je als een sterk verouderd woonzorgcentrum als zodanig geen toekomst meer heeft, maar het gebouw uit 1986 nog veel te jong is voor sloop? Voor dit dilemma stond men in de Limburgse gemeente Horst.

Lees meer
The Maasniel school project in Roermond, The Netherlands wth Rockpanel Brilliant & Woods exterior cladding.
Public - Schools / Universities
25 dec 2018

Bomen als inspiratiebron voor een nieuw schoolgebouw

In de wijk Maasniel in Roermond groeide een project, geïnspireerd op de natuurlijke kenmerken van de boom. Rockpanel was nauw bij de realisatie ervan betrokken.

Lees meer
Laad meer
rockpanel