Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Gebouwen

Projecten

Merken

Landen

Producten

We can't find any results that match your search

Case study Naaldwijk
Rockpanel rondom het dak
Gezinswoning
22 feb 2021

Woonhuis met rieten dak gerenoveerd op moderne wijze

In het Zuid-Hollandse Naaldwijk staat een prachtige vrijstaande woning die een moderne, strakke gevel combineert met een traditioneel rieten dak. In 2019 werd het huis grondig gerenoveerd, waardoor het nu helemaal klaar is voor de toekomst. De producten van Rockpanel, toegepast rond het dak, de deur en ramen, maken het plaatje compleet.

Lees meer
"Trinity" residential complex, insulation, Rockpanel, Yekaterinburg, Russia
Woonwijk / Flatgebouw
19 feb 2021

Een kleurrijk tintje voor woontoren ‘Trinity’ in Rusland

De 99,9 meter hoge woontoren ‘Trinity’ in Jekaterinenburg (Rusland) is een behoorlijk indrukwekkend gebouw. De combinatie van grote glaspanelen met daarnaast Rockpanel Colours-gevelbekleding geeft het een karakteristieke uitstraling en een vleugje kleur.

Lees meer
Rockpanel case study
Fischer - Neuenstadt am Kocher
Rockpanel Woods - Rhinestone Oak
Rockpanel Colours - RAL 5017
Overig
11 feb 2021

Een productiegebouw met een kleurrijke entree

Fischers nieuwe gebouw bestaat uit zowel productiefaciliteiten als kantoorruimtes en moest er daarom een representatief en warm welkom bieden voor bezoekers. Daarom heeft architectenbureau archi.tec GmbH een gebouw ontworpen met Rockpanel gevelbekleding in een kleurenpalet dat verwijst naar zowel het bedrijfslogo als duurzaamheid.

Lees meer
Rockpanel Case Study
HAUT - haut
Rockpanel Woods Durable 8 mm
Rhinestone Oak, Caramel Oak, Custom Brown Oak, Colours RAL 9003 en RAL 7021
Woonwijk / Flatgebouw
04 feb 2021

Bomen bouwen in Zwijndrecht met Rockpanel Woods

HAUT - Zwijndrecht: Met een wildboeket aan kleuren en afmetingen, is er met Rockpanel Woods een gevelbeeld gecreëerd van strak gestileerde bomen in een boeiend bos.

Lees meer
case study maison de repos
Rockpanel Colours RAL 9010 en RAL 7022
Rockpanel Woods Beuken
Woonwijk / Flatgebouw
14 jan 2021

Fraaie gevelbekleding voor een aantrekkelijk en duurzaam staaltje architectuur

Fraaie gevelbekleding voor een aantrekkelijk en duurzaam staaltje architectuur. Na een geslaagde publiek-private samenwerking opende Residentie ‘La Vallée du Hoyoux’ in Hoei (BE) in november 2019 haar deuren.

Lees meer
rockcycle project
Woonwijk / Flatgebouw
11 nov 2020

Kleurrijke kopgevels blazen nieuw leven in Haarlemse galerijflats

Oude flats weer volwaardig op laten gaan in een modern gevelbeeld? De renovatie van vier galerijflats in de Haarlemse Schalkwijk, laat zien dat het kan. Dankzij kopgevels met Rockpanel Chameleon, een extravagante plaat die vanuit iedere hoek een ander kleureffect creëert. En de oude gevelpanelen? Die krijgen dankzij de uitgebreide ROCKWOOL recycleservice Rockcycle® een tweede leven.

Lees meer
Laad meer