Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Building Types

Project Types

Brands

Countries

We can't find any results that match your search

Multi-unit residential in Qinngorput, Nuuk, Greenland cladded with Rockpanel Woods Rhinestone Oak, Carbon Oak, Marble Oak and Rockpanel Colours RAL 095 50 50 in 8 mm Durable.
Residential - Blocks of flats
21 aug 2019

Elegante gevel in harmonie met Groenlands licht en natuur

Sterkte kleuren gecombineerd met hout- en aardetinten: dat is de basis van de architectuur in de steden en dorpen van Groenland. In een nieuw woningcomplex in hoofdstad Nuuk is de gevelbekleding van Rockpanel in perfecte harmonie met klimaat, licht en natuur.

Lees meer
Tours Bièvre in Antony, France cladded with Rockpanel Colours and Woods facade cladding
Residential - Blocks of flats
26 jul 2019

Renovatie appartementencomplex combineert brandveiligheid met design - Bièvre torens Antony Parijs

Voor veel architecten is het een uitdaging om gebouwen te ontwerpen die niet alleen al hun designdromen vervullen, maar ook optimale brandveiligheid garanderen. Er zijn verschillende manieren om aan de regelgeving op het gebied van veiligheid te voldoen, maar wat is de beste optie als je niet wil inleveren op design?

Lees meer
Student home Kotville, Brugge - Belgium. Rockpanel Woods, Rockpanel Colours.
Residential - Blocks of flats
25 jul 2019

Studentenresidentie Kotville: opvallende gevel in evenwicht met de omgeving - Kotville Brugge

Hoe vind je de balans tussen opvallen en toch in de omgeving opgaan? Dat was het vraagstuk waar BAU architectenbureau B. & C. Coussée mee te maken kreeg bij het ontwerp voor Kotville. Dit studentencomplex in Brugge ligt tussen een expresweg en een wijk met eengezinswoningen.

Lees meer
Swimming pool Wodny Park in Tychy, Poland cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding
Commercial - Other
22 jul 2019

Innovatief waterpark in Polen trekt de aandacht - Wodny Park Tychy

Wodny Park in Tychy is het meest energie-efficiënte waterpark van Polen, en misschien wel van heel Europa. Het innovatie gebouw, dat diverse prijzen heeft gewonnen, tilt ‘kleurrijk’ naar het hoogste niveau. De prachtige Rockpanel Chameleon-gevels trekken volop de aandacht.

Lees meer
Houses in Wijbosch, Netherlands cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Residential - Single family houses
18 jul 2019

Beukenhof Wijbosch - Natuurlijke gevel verankert nieuwe woonwijk in omringend landschap

Op het terrein van de Sint-Servatiuskerk in het Brabantse Wijbosch zijn onlangs de deuren geopend van nieuwbouwproject De Beukenhof. Dit nieuwe woonwijkje kenmerkt zich door een stoere, eigentijdse architectuur, maar sluit door slim gebruik van natuurlijke materialen ook naadloos aan bij het omringende landschap.

Lees meer
Sheffield Hallam University, in Sheffield, United Kingdom with glued and routed Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
28 jun 2019

Sheffield Hallam University: een knap staaltje kunst in het hart van de campus

Rockpanel gevelbekleding vormde de verbluffende basis voor een wel heel bijzonder gebouw in het nieuwe ‘Heart of the Campus’ van de Sheffield Hallam University. Dit drie verdiepingen tellende gebouw bestaat uit een gevel waarin een waar kunstwerk gegraveerd is. De campus biedt meer dan 7.400 m2 ruimte en staat centraal in de doelstelling van de universiteit om faciliteiten en lesruimte van topkwaliteit te leveren aan haar 35.000 studenten.

Lees meer
Laad meer
rockpanel