Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Gebouwen

Projecten

Merken

Landen

Producten

We can't find any results that match your search

Rockpanel Case Study
Primary School Ancona
Rockpanel Colours
Rockpanel Woods Marble Oak
Scholen & Universiteiten
18 jan 2022

Investeren in de toekomst met een moderne school

In oktober 2016 werd de nieuwe basisschool F. Socciarelli in Ancona (Italië) officieel geopend. Dankzij een uiterst efficiënt bouwproces werd het gebouw in minder dan 100 dagen voltooid. Dit was sneller dan verwacht. Het drie verdiepingen tellende gebouw is volledig opgetrokken uit gelijmd gelamineerd hout (glulam) en wordt gedragen door een vakwerk. Er is gekozen voor deze manier van bouwen, omdat het minder impact heeft op het milieu en het gebouw in kortere tijd neergezet kan worden. Het resultaat is een schoolgebouw dat zowel veilig als functioneel is en er mooi uitziet.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Korpersteijn
Rockpanel Colours
Woonwijk / Flatgebouw
12 jan 2022

Nieuwe gevel verandert wooncomplex in pronkstuk van Pendrecht

Woningbouwcoöperatie Woonstad heeft het complex Korpersteijn in de Rotterdamse wijk Pendrecht gerenoveerd. Bij een complete gevelrenovatie is de oude vliesgevel vervangen door een moderne versie met glazen lamellen. Maar de echte magie vindt hierachter plaats: Rockpanel gevelbekleding met een verticale schijnvoeg geven het gebouw een compleet nieuwe, rustige en tijdloze look.

Lees meer
Case study Bovenkarspel - Netherland
Newbuild 
Rockpanel Colour - RAL 060 50 30 en RAL 7012
Woonwijk / Flatgebouw
03 jan 2022

Bouwkundige uitdaging voor snelle nieuwbouw

In Bovenkarspel werd in korte tijd een nieuwbouwproject opgeleverd, bestaand uit 24 energieneutrale sociale woningen. Een ongebruikelijk project, omdat er gebouwd werd op bestaande funderingen. Architectenbureau TBE-ZA uit Volendam maakte het ontwerp, waarbij gebruik is gemaakt van het innovatieve Rockzero Bouwsysteem van ROCKWOOL® en de gevelpanelen van Rockpanel

Lees meer
HERO
Bathmen
Rockpanel Case Study
Single family home
Rockpanel Woods Rhinestone Oak
Gezinswoning
06 dec 2021

Traditionele boerenwoning krijgt uitbouw met strakke gevel van Rockpanel

Nu thuiswerken in sneltreinvaart een vaste plek in ons leven heeft ingenomen, schieten de uitbouwen in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Toch zul je niet vaak zo’n bijzondere uitbouw tegenkomen als bij het huis van Eric Manders in Bathmen. Als Business Director bij Rockpanel twijfelde hij geen moment over de materiaalkeuze voor de gevel van zijn nieuwe thuiskantoor. De verticaal geplaatste stroken Rockpanel Woods in drie breedtes geven zijn uitbouw een strakke en moderne look-and-feel die perfect past bij zijn traditionele boerderijwoning.

Lees meer
HERO
Case Study Børnehaven Smilehullet
Rockpanel Colours
RAL9010 604 8
Special colours: 
NCS s 3010-Y30R
NCS s 3020-Y30R
Overig
18 nov 2021

Speelse Rockpanel gevel voor kinderdagverblijf Smilehullet in Denemarken

De gevel van nieuw kinderdagverblijf Smilehullet in Beder, een stadje net ten zuiden van Aarhus (DK), stimuleert spel en creativiteit. Het compacte nieuwe gebouw heeft ramen van verschillende formaten en op verschillende hoogten en is voorzien van robuuste gevelpanelen in drie aardetinten die de gevel een creatieve uitstraling geven. Het ontwerp en de indeling van het voormalige gebouw, waarin de naschoolse opvang was gevestigd, zijn hergebruikt voor het nieuwe Smilehullet kinderdagverblijf.

Lees meer
HERO
Case Study Luton Campus
Rockpanel Metals
White Aluminium and Grey Aluminium + custom colour matched options (from old Brilliant range)
Woonwijk / Flatgebouw

Rockpanel biedt dé oplossing voor gevelproblemen toekomstbestendige gebouwen op Luton Campus

De gebouwen op de Luton Campus bij de Universiteit van Bedfordshire (VK) zijn opnieuw bekleed met een prachtige combinatie van diverse Rockpanel gevelpanelen, zodat duizenden studenten nu een mooi, brandveilig en toekomstbestendig onderkomen hebben.

Lees meer
Laad meer
Image for the link to the Reference Locator