Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Gebouwen

Projecten

Merken

Landen

We can't find any results that match your search

rockcycle project
Woonwijk / Flatgebouw
11 nov 2020

Kleurrijke kopgevels blazen nieuw leven in Haarlemse galerijflats

Oude flats weer volwaardig op laten gaan in een modern gevelbeeld? De renovatie van vier galerijflats in de Haarlemse Schalkwijk, laat zien dat het kan. Dankzij kopgevels met Rockpanel Chameleon, een extravagante plaat die vanuit iedere hoek een ander kleureffect creëert. En de oude gevelpanelen? Die krijgen dankzij de uitgebreide ROCKWOOL recycleservice Rockcycle® een tweede leven.

Lees meer
Rockpanel case study basecamp
Scholen & Universiteiten
08 okt 2020

BaseCamp: gevel met houtlook past perfect in de natuur

Een schilderachtige omgeving en het studentenleven gaan hand in hand in Lyngby (Denemarken), waar de eerste bewoners net zijn verhuisd naar BaseCamp. Dit nieuwe studentenhuisvestingcomplex is ontworpen met het oog op het creëren van een gemeenschap. Daarnaast wilden de architecten het gebouw laten passen bij de groene omgeving. Daarom is het gebouw bekleed met houtlook gevelpanelen, die een authentieke, warme uitstraling combineren met slechts een minimum aan onderhoud.

Lees meer
rockpanel parkveste ede case study rockpanel woods
Woonwijk / Flatgebouw
02 okt 2020

Appartementencomplex Parkveste Ede

Het stationsgebied in Ede krijgt een opknapbeurt. Een aantal oude panden is gerenoveerd, gevels zijn verbeterd en er is nieuwbouw gepleegd. Onlangs is de kroon op deze gebiedsvernieuwing opgeleverd: een imposant appartementengebouw met 29 huurwoningen voor de vrije sector, op de kop van de Parkweg. Rockpanel Woods gevelplaten met een verticale schijnvoeg drukken een duidelijk stempel op dit project.

Lees meer
Rockpanel case study colours
Woonwijk / Flatgebouw
17 sep 2020

Rockpanel gevelbekleding Rotterdam Era flats renovatie

In de Rotterdamse wijk Prins Alexander renoveren ERA Contour en Smits Vastgoedzorg vier ERA-flats. Via ingrijpend groot onderhoud worden de galerijwoningen volledig aangepast aan de wooneisen van vandaag én morgen. Dankzij slim materiaalgebruik, waaronder Rockpanel Colours, herwinnen de robuuste, no-nonsense woningen bovendien de glans die ze na jaren waren verloren.

Lees meer
Rockpanel premium case study
Winkelcentrum
15 sep 2020

Een Rockpanel Premium-gevel voor Kings Mall in Londen

Op het geheel nieuw ontworpen en volledig gerevitaliseerde Kings Mall-winkelcentrum in Londen schittert een Rockpanel Premium-gevel, die blind bevestigd is. Er is flink geïnvesteerd in dit winkelcentrum in de bruisende wijk Hammersmith

Lees meer
Rockpanel Stones Case Study Brugge
Hotels & Restaurants
18 aug 2020

Rockpanel Stones Hotel Academie Brugge

De buitengevel van Hotel Academie, gelegen in hartje Brugge, ziet er sinds een ingrijpende renovatie helemaal anders uit. De gevelpanelen Rockpanel Stones, in de uitvoering Mineral Chalk, verfraaien het hotel met een moderne en lichte uitstraling.

Lees meer
Laad meer
Image for the link to the Reference Locator