Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Gebouwen

Projecten

Merken

Landen

Producten

We can't find any results that match your search

Case Study Rockpanel La Madeleine
Rockpanel Woods
Woonwijk / Flatgebouw
22 okt 2021

Sociale huurwoningen in La Madeleine krijgen een upgrade

In La Madeleine, iets ten noorden van Lille (Frankrijk) vind je een wooncomplex met sociale huurwoningen dat is gerenoveerd met gevelbekleding van Rockpanel Woods en isolatie van ROCKWOOL. Deze combinatie van steenwolproducten maakt het gebouw brandveilig, energiezuinig en toekomstbestendig.

Lees meer
Rockpanel case study blauwe stad 
Rockpanel Woods Slate Oak
Gezinswoning
19 okt 2021

Oersterke gevel van Rockpanel Woods beschermt modern woonhuis

Een houten gevel die moeiteloos is opgewassen tegen het weidse en waterrijke gebied rondom het Oldambtmeer? Met hun nieuwbouwwoning in Blauwestad laten Rick Beekhuis en Lonneke Groteboer zien dat het kan. Dankzij gevelpanelen van Rockpanel Woods.

Lees meer
Rockpanel Case Study Oudsbergen Belgium
Rockpanel Woods Beuken
Woonwijk / Flatgebouw
13 okt 2021

Uniforme gevel voor vierwoonst dankzij Rockpanel Woods

In de Heiderbosstraat in de fusiegemeente Oudsbergen bevindt zich ingebed in het groen een modern nieuwbouwproject naar een ontwerp van Buro B uit Genk. Achter de uniforme gevel gaan vier appartementen schuil met zicht op achterliggende weides en bos. De gevel op het gelijkvloers werd bekleed met Rockpanel Woods Beuken, waardoor het één bouwvolume lijkt met een visuele continuïteit.

Lees meer
Rockpanel Case Study
Lokeren Belgium
Rockpanel Premium A2
Woonwijk / Flatgebouw
12 okt 2021

Indrukwekkende gevelrenovatie voor beeldbepalend flatgebouw Lokeren

De buitengevel van het hoogste woongebouw in Lokeren is ingrijpend gerenoveerd. De kenmerkende grauwe betonnen gevel is warm en brandveilig ingepakt en aangekleed met Euroklasse A2 Rockpanel Metals gevelpanelen die het flatgebouw een bijzondere uitstraling geven. Een speciale metallic glanscoating zorgt ervoor dat het gebouw vanuit iedere hoek anders wordt beleefd.

Lees meer
Rockpanel Case Study Emmeloord Netherlands 
Rockpanel Colours A2
Woonwijk / Flatgebouw
06 okt 2021

Emmeloordse flats krijgen veilige, toekomstbestendige kopgevels

Vier flats aan de Urkerweg in Emmeloord zijn voorbereid op de toekomst. Naast een all-electric installatiepakket en een nieuwe, duurzame gevel betekent dit ook veel oog voor brandveiligheid. Dankzij een aluminium achterconstructie en Rockpanel A2 gevelplaten, zijn de nieuwe gevels geclassificeerd als onbrandbaar (Euroklasse A2-s1,d0).

Lees meer
Rockpanel Case Study
Nikolaus Von Weis Gymnasium - Germany
Rockpanel Colours RAL 110 70 50
Scholen & Universiteiten
30 sep 2021

Een kunstzinnige toevoeging voor het Nikolaus-von-Weis-Gymnasium

Architect Christfried Rudolph voegde vier nieuwe klaslokalen toe aan de school en de voorkant van het trappenhuis is nu versierd met een gebouwhoog kunstwerk gemaakt van gefreesde Rockpanel gevelpanelen.

Lees meer
Laad meer
Image for the link to the Reference Locator