Image for the link to the Reference Locator

Referentie Locator

Laat u inspireren door mooie Rockpanel projecten bij u in de buurt.

Laat u inspireren

Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Building Types

Project Types

Brands

Countries

We can't find any results that match your search

EromesMarko office building and factory in Wijchen, Netherlands cladded with Rockpanel Woods (custom design) facade cladding.
Commercial - Office / administration
29 okt 2019

Fabriek wordt blikvanger door unieke houten gevel

Het hoofdkwartier van EromesMarko, een bedrijf dat innovatieve inrichtingsconcepten creëert voor onderwijsgebouwen, heeft een flinke verbouwing ondergaan. De fabriek in Wijchen, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd, stamt uit 1967. Door de jaren heen vonden er meerdere uitbreidingen plaats, maar nu was het tijd voor een flinke renovatie. Architect Martijn de Waal van DUAL architects ontwierp een fabrieksgebouw waarbij duurzaamheid de boventoon voert – zowel binnen als buiten.

Lees meer
Sherwin office in Kortenberg, Belgium cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding.
Commercial - Office / administration
24 sep 2019

Nieuwe voorgevel met kleurschakeringen blijkt schot in de roos

Als afwerkingsbedrijf dat sterk inzet op renovatieprojecten met een krachtige, opvallende uitstraling sprak het voor zich dat Sherwin van hun nieuwe kantoorgebouw in Kortenberg een waar pronkstuk wilde maken. Een oogverblindende voorgevel kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. De magische kleurschakeringen van Rockpanel Chameleon droegen bij aan het effect.

Lees meer
The new Sydhaven school in Copenhagen, Denmark with Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
23 sep 2019

De school als verbindende factor tussen een stad en haar haven

In Sydhavnen (Zuidhaven), een wijk van Kopenhagen, staat een school die grensverleggend en uniek is. De architectuur weerspiegelt de visie van de school: een verbindende factor vormen tussen de stad, de haven en de gemeenschap.

Lees meer
Tours Bièvre in Antony, France cladded with Rockpanel Colours and Woods facade cladding
Residential - Blocks of flats
26 jul 2019

Renovatie appartementencomplex combineert brandveiligheid met design - Bièvre torens Antony Parijs

Voor veel architecten is het een uitdaging om gebouwen te ontwerpen die niet alleen al hun designdromen vervullen, maar ook optimale brandveiligheid garanderen. Er zijn verschillende manieren om aan de regelgeving op het gebied van veiligheid te voldoen, maar wat is de beste optie als je niet wil inleveren op design?

Lees meer
Student home Kotville, Brugge - Belgium. Rockpanel Woods, Rockpanel Colours.
Residential - Blocks of flats
25 jul 2019

Studentenresidentie Kotville: opvallende gevel in evenwicht met de omgeving - Kotville Brugge

Hoe vind je de balans tussen opvallen en toch in de omgeving opgaan? Dat was het vraagstuk waar BAU architectenbureau B. & C. Coussée mee te maken kreeg bij het ontwerp voor Kotville. Dit studentencomplex in Brugge ligt tussen een expresweg en een wijk met eengezinswoningen.

Lees meer
Swimming pool Wodny Park in Tychy, Poland cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding
Commercial - Other
22 jul 2019

Innovatief waterpark in Polen trekt de aandacht - Wodny Park Tychy

Wodny Park in Tychy is het meest energie-efficiënte waterpark van Polen, en misschien wel van heel Europa. Het innovatie gebouw, dat diverse prijzen heeft gewonnen, tilt ‘kleurrijk’ naar het hoogste niveau. De prachtige Rockpanel Chameleon-gevels trekken volop de aandacht.

Lees meer
Laad meer
rockpanel