Image for the link to the Reference Locator

Case Studies

Het zien van mooie projecten geeft inspiratie. Het helpt je in je creatieve proces en kan een opstap zijn naar jouw volgende inspirerende project. In onze projectbeschrijvingen vertelt de architect over zijn visie, de aannemer over zijn ervaringen en geeft de eigenaar zijn mening over de uitwerking van een mooi en spraakmakend project.

Building Types

Project Types

Brands

Countries

We can't find any results that match your search

Rockpanel case study colours
Residential - Blocks of flats
17 sep 2020

Rotterdam Era Flats

In de Rotterdamse wijk Prins Alexander renoveren ERA Contour en Smits Vastgoedzorg vier ERA-flats. Via ingrijpend groot onderhoud worden de galerijwoningen volledig aangepast aan de wooneisen van vandaag én morgen. Dankzij slim materiaalgebruik, waaronder Rockpanel Colours, herwinnen de robuuste, no-nonsense woningen bovendien de glans die ze na jaren waren verloren.

Lees meer
Rockpanel Stones Case Study Brugge
Commercial - Hotels & Restaurants
18 aug 2020

Rockpanel Stones Hotel Academie Brugge

De buitengevel van Hotel Academie, gelegen in hartje Brugge, ziet er sinds een ingrijpende renovatie helemaal anders uit. De gevelpanelen Rockpanel Stones, in de uitvoering Mineral Chalk, verfraaien het hotel met een moderne en lichte uitstraling.

Lees meer
case studie passiefhuis belgie
Residential - Single family houses
11 jun 2020

Strakke gevelbekleding van Rockpanel voor imposante passiefwoning

Een van de grootste gecertificeerde passieve eengezinswoningen ter wereld bevindt zich in Amay, België. Op een zeer ruim perceel, prachtig gelegen aan de rand van een bos, lieten Myriam Sendon en Bruno Diliberto hun droomwoning realiseren, naar een ontwerp van architectenatelier DSH. Rockpanel is een van de bevoorrechte partners van dit bijzondere project, dat uniek is in zijn genre.

Lees meer
case studie koningslaan nederland
Residential - Blocks of flats
11 jun 2020

Verticale schijnvoeg geeft gevel woongebouw koninklijk karakter

Aan de Koningslaan in de Rotterdamse wijk Het Lage Land is een ruim 90 meter lang appartementencomplex gerealiseerd. Ondanks de imposante lengte oogt het complex niet lang en monotoon. Dit is de verdienste van architectenbureau ZAAK VAN NN. Een slimme combinatie van verschillende materialen, waaronder Rockpanel Colours gevelplaten, levert een krachtig resultaat op.

Lees meer
case studie moerzeke belgie
Residential - Single family houses
11 jun 2020

Een modern woonhuis met een frisse, strakke uitstraling

In het Belgische Moerzeke (Hamme) heeft Wim Smekens, zaakvoerder van Smekens Constructors BVBA, zijn eigen woning bekleed met gevelbekleding van Rockpanel. Als aannemer gespecialiseerd in daken en gevels kende hij het product al goed. Door zijn positieve ervaringen twijfelde hij geen moment over de keuze voor Rockpanel voor zijn eigen woonhuis.

Lees meer
Biosphera Equilibrium
Public - Other
09 jun 2020

Biosphera Equilibrium: een innovatieve woonunit bekleed met Rockpanel

Hoe ziet het huis van de toekomst eruit? Biosphera Equilibrium, een innovatieve woonmodule, geeft een inkijkje in hoe het zou kunnen zijn. Dit reizende prototype van een passiefwoning mag dan klein zijn, maar biedt alles wat je nodig hebt voor een aangenaam, gezond en groen leven. Producten van zowel ROCKWOOL als Rockpanel dragen bij aan de ambitieuze doelstellingen.

Lees meer
Laad meer