Toepassing
Geventileerde gevel met Rockpanel 8 mm Durable met kleurcoating verlijmd op houten achter constructie.

Brandklasse
B-s2-d0

Achter constructie
Verduurzaamd naaldhout (niet brandvertragend behandeld) tenminste 28mm dik. Duurzaamheid EN 350-2, verduurzaamd volgens EN 351-1 en EN 460.

Bevestigingsmiddel
Het lijmsysteem is ontwikkeld door Bostik in samenwerking met Rockpanel. Het bevestigen van de Rockpanel geveldelen dient te gebeuren met het Tack-S lijmsysteem conform de verwerkingsvoorschriften van Bostik en Rockpanel. Het bevestigen van de achterstroken om een duurzame bevestiging te waarborgen dient uitgevoerd te worden met Rockpanel schroeven. Zie instructie handleiding ‘Tack-S’.

Binnenblad
End use conditie is op basis van een binnenblad van hout (zoals HSB en CLT), beton of metselwerk (bijv. kalkzandsteen of baksteen).

Isolatie
Tenminste 50 mm dikte minerale wol volgens EN 13162 met Euroklasse A1/A2, zoals steenwol of glaswol, densiteit ≥ 30-70 kg/m³. De brandclassificatie is ook geldig zonder isolatie, mits het substraat Euroklasse A1 of A2 heeft volgens EN 13238 (bijvoorbeeld vezelcement).

Spouw
Geldigheid is voor een luchtspouw van 40 mm of groter. In een geventileerde gevel dienen ventilatieopeningen te zijn aangebracht aan onder- en bovenzijde van de gevel van 5-8 mm.

Voegen
Horizontale open voegen van 5-8 mm of gesloten door middel van een esthetisch aluminium profiel. Verticale voegen zijn door de oriëntatie van de achter constructie gesloten (5-8mm tussen platen aanhouden).

Aanvullende info
Door middel van ETA kan de overeenkomstigheid met de Nederlandse bouwregelgeving en ontwerplevensduur van tenminste 50 jaar formeel worden aangetoond. Voor de officiële verklaring van de test en brandclassificatie zie (ETA-07/0141).  Voor gebruiksinstructie zie gebruikshandleiding Tack-s.

1/1