Toepassing
Geventileerde gevel met Rockpanel 8 mm met kleurcoating gepotdekseld toegepast met Rockpanel schroef of Rockpanel nagel op houten achter constructie.

Brandklasse
B-s2-d0

Achter constructie
Verduurzaamd naaldhout (niet brandvertragend behandeld) tenminste 28mm dik. Duurzaamheid EN 350-2, verduurzaamd volgens EN 351-1 en EN 460. Om het hout te beschermen tegen weersinvloeden dient EPDM-voegband toegepast te worden.

Bevestigingsmiddel
Deze specifieke gevelconstructie is geschikt voor Rockpanel nagels en Rockpanel schroeven. De bevestigingsmiddelen zijn zichtbaar toegepast. Specificaties van de bevestigingsmiddelen zijn te vinden in desbetreffende ETA.

Binnenblad
End use conditie is op basis van een binnenblad van hout (zoals HSB en CLT), beton of metselwerk (bijv. kalkzandsteen of baksteen).  

Isolatie
Tenminste 50 mm dikte minerale wol volgens EN 13162 met Euroklasse A1/A2, zoals steenwol of glaswol, densiteit ≥ 30-70 kg/m³. De brandclassificatie is ook geldig zonder isolatie, mits het substraat Euroklasse A1 of A2 heeft volgens EN 13238 (bijvoorbeeld vezelcement).

Spouw
Geldigheid is voor een luchtspouw van 28 mm of groter. In een geventileerde gevel dienen ventilatieopeningen te zijn aangebracht aan onder- en bovenzijde van de gevel van 5-8 mm.

Voegen
Gesloten potdekselwerk waarbij de horizontale voegen gesloten zijn doordat de geveldelen elkaar overlappen en de horizontale voegen hierdoor sluiten. Verticale voegen zijn door de oriëntatie van de achter constructie gesloten (5-8mm tussen platen aanhouden).

Aanvullende info
Test is uitgevoerd met Rockpanel stroken met een werkende strookbreedte van 190 mm. Door middel van ETA kan de overeenkomstigheid met de Nederlandse bouwregelgeving en ontwerplevensduur van tenminste 50 jaar formeel worden aangetoond. Voor de officiële verklaring van de test en brandclassificatie zie classificatierapport 2020-Efectis-R001997 (op aanvraag beschikbaar).

1/1