Toepassing
Geventileerde gevel met Rockpanel Lines2 S en XL rabatdelen 10 mm dikte.

Brandklasse
B-s2-d0

Achter constructie
Verduurzaamd naaldhout (niet brandvertragend behandeld) tenminste 28mm dik. Duurzaamheid EN 350-2, verduurzaamd volgens EN 351-1 en EN 460. Om het hout te beschermen tegen weersinvloeden dient EPDM-voegband toegepast te worden.

Bevestigingsmiddel
Deze specifieke gevelconstructie is geschikt voor de schroef of nagel voor Lines2 bevestigd door de veer (blinde bevestiging, de bovenliggende groef valt over de bevestiger). Specificaties van de bevestigingsmiddelen zijn te vinden in desbetreffende ETA.

Binnenblad
End use conditie is op basis van een binnenblad van beton of metselwerk (bijv. kalkzandsteen of baksteen).  

Isolatie
Tenminste 50 mm dikte minerale wol volgens EN 13162 met Euroklasse A1/A2, zoals steenwol of glaswol, densiteit ≥ 30-70 kg/m³. De brandclassificatie is ook geldig zonder isolatie, mits het substraat  Euroklasse A1 of A2 heeft volgens EN 13238 (bijvoorbeeld vezelcement).

Spouw
Geldigheid is voor een luchtspouw van 28 mm of groter. In een geventileerde gevel dienen ventilatieopeningen te zijn aangebracht aan onder en bovenzijde van de gevel van 5-8 mm.

Voegen
Door de montage via veer en groef zijn de horizontale voegen gesloten. Verticale voegen zijn door de oriëntatie van de achter constructie gesloten (5-8mm tussen platen aanhouden).

Aanvullende info
Door middel van ETA kan de overeenkomstigheid met de Nederlandse bouwregelgeving en ontwerplevensduur van tenminste 50 jaar formeel worden aangetoond. Voor de officiële verklaring van de test en brandclassificatie zie ETA-13/0204.

1/1