Toepassing
Geventileerde gevel met Rockpanel 8 mm Durable met een kleurcoating op een houten achter constructie met damp-open folie (brandklasse B).

Brandklasse
Brandklasse B-s2,d0

Binnenblad
End use conditie is op basis van een binnenblad van hout (zoals HSB en CLT), beton of metselwerk (bijv. kalkzandsteen of baksteen).

Isolatie
Tenminste 50 mm dikte minerale wol volgens EN 13162 met Euroklasse A1/A2, zoals steenwol of glaswol, densiteit ≥ 30-70 kg/m³.
De brandclassificatie is ook geldig zonder isolatie, mits het substraat  Euroklasse A1 of A2 heeft volgens EN 13238 (bijvoorbeeld vezelcement).

Achter constructie
Verduurzaamd naaldhout (niet brandvertragend behandeld) tenminste 28mm dik. Duurzaamheid EN 350-2, verduurzaamd volgens EN 351-1 en EN 460. Om het hout te beschermen tegen weersinvloeden dient EPDM-voegband toegepast te worden.

Bevestigingsmiddel
Deze specifieke gevelconstructie is geschikt voor Rockpanel nagels en Rockpanel schroeven. Specificaties van de bevestigingsmiddelen zijn te vinden in desbetreffende ETA.

Spouw
Geldigheid is voor een luchtspouw van 28 mm of groter. In een geventileerde gevel dienen ventilatieopeningen te zijn aangebracht aan onder en bovenzijde van de gevel van 5-8 mm.

Voegen
Horizontale open voegen  van 5-8 mm of gesloten door middel van een esthetisch aluminium profiel.
Verticale voegen zijn door de oriëntatie van de achter constructie gesloten (5-8 mm tussen platen aanhouden).

Aanvullende informatie
Deze test is uitgevoerd end-use met een damp-open folie (brandklasse B, type MorgoFassade UV-FR) in de constructie. Geldigheid is voor gebruik van folie type MorgoFassade UV-FR en MorgoFassade Economic. Meer gedetailleerde informatie over de end-use condities van de test en geldigheid van de classificatie  in classificatierapport 2020-Efectis-R002198 (op aanvraag beschikbaar).

1/1