Toepassing
Geventileerde gevel met verticale stroken van Rockpanel Durable gevelbeplating met een kleurcoating van tenminste 100 mm breedte of breder, open verticale voegen en damp-open waterkerende folie (MorgoFassade UV-FR) achter de gevelstroken. Rockpanel in Durable kwaliteit met een dikte van 8 mm.

Brandklasse
Brandklasse B-s2,d0 (classificatierapport is pending )

Binnenblad
End use conditie is op basis van een binnenblad van hout (zoals HSB en CLT), beton of metselwerk (bijv. kalkzandsteen of baksteen). De classificatie is ook geldig voor staalframe (àcheck classificatierapport).

Isolatie
Tenminste 50 mm dikte minerale wol volgens EN 13162 met Euroklasse A1/A2, zoals steenwol of glaswol, densiteit ≥ 30-70 kg/m³.
De brandclassificatie is ook geldig zonder isolatie, mits het substraat Euroklasse A1 of A2 heeft volgens EN 13238 (bijvoorbeeld vezelcement).

Achter constructie
Achterconstructie bestaat uit geperforeerde ventilatieprofielen. Materiaal is van aluminium (tenminste 1,5 mm dikte, AW-6060 volgens EN 755-2) of staal (1,0 mm dikte, staalkwaliteit S320GD +Z EN 10346 nr. 1.0250 of gelijkwaardig; of 1,5 mm, staalkwaliteit EN 10025-2:2004 S235JR nr. 1.0038). Zie ook betreffende ETA.

Bevestigingsmiddelen
Mechanische bevestigingen, popnagel, schroef. Specificaties van de bevestigingsmiddelen zijn te vinden in desbetreffende ETA.

Spouw
Geldigheid is voor een luchtspouw van 25 mm of groter. In een geventileerde gevel dienen ventilatieopeningen te zijn aangebracht aan onder- en bovenzijde van de gevel van 5-8 mm.

Voegen
Verticale open voegen maximaal 6 mm (tussen de verticale gevelstroken).

Aanvullende informatie
Deze gevelconstructie is geschikt voor de toepassing als gevel of plafond met een ontwerprichtlijn van tenminste 50 jaar voor de constructie. Voor meer gedetailleerde informatie over de end-use condities van de test en geldigheid van de classificatie verwijzen we u naar (classificatierapport is pending).

Deze classificatie is geldig met een damp-open folie (brandklasse B, type MorgoFassade UV-FR) in de constructie. Geldigheid is voor gebruik van folie type MorgoFassade UV-FR en MorgoFassade Economic. Meer gedetailleerde informatie over de end-use condities van de test en geldigheid van de classificatie verwijzen we u naar (classificatierapport is pending – op aanvraag beschikbaar).

1/1