Toepassing
Geventileerde gevel of plafond met UNI gevelbeplating in 6 of 8 mm dikte.

Brandklasse
Brandklasse B-s2,d0

Binnenblad
End use conditie is op basis van een binnenblad van hout (zoals HSB en CLT), beton of metselwerk (bijv. kalkzandsteen of baksteen).

Isolatie
Tenminste 50 mm dikte minerale wol volgens EN 13162 met Euroklasse A1/A2, zoals steenwol of glaswol, densiteit ≥ 30-70 kg/m³. De brandclassificatie is ook geldig zonder isolatie, mits het substraat Euroklasse A1 of A2 heeft volgens EN 13238 (bijvoorbeeld vezelcement).

Achter constructie
Verduurzaamd naaldhout (niet brandvertragend behandeld) tenminste 28mm dik. Duurzaamheid EN 350-2, verduurzaamd volgens EN 351-1 en EN 460. Om het hout te beschermen tegen weersinvloeden dient EPDM-voegband toegepast te worden.

Bevestigingsmiddelen
Rockpanel ringnagel, Rockpanel schroef.  Specificaties van de bevestigingsmiddelen zijn te vinden in desbetreffende ETA.

Spouw
Geldigheid is voor een luchtspouw van 28 mm of groter. In een geventileerde gevel dienen ventilatieopeningen te zijn aangebracht aan onder- en bovenzijde van de gevel van 5-8 mm.

Voegen
Horizontale open voegen van 6 mm of gesloten door middel van een esthetisch aluminium profiel. Verticale voegen zijn gesloten door de verticale achterconstructie (5-8 mm voeg tussen de gevelplaten).

Aanvullende informatie
Deze gevelconstructie is geschikt voor de toepassing als gevel of plafond met een ontwerprichtlijn van tenminste 50 jaar voor de constructie. Voor meer gedetailleerde informatie over de end-use condities van de test en geldigheid van de classificatie zie ETA-17/0619 (Rockpanel UNI 6 mm) en ETA-17/0620 (Rockpanel UNI 8 mm).

1/1