Toepassing
Ongeventileerde toepassing zonder luchtspouw zoals een puivulling of zijwang van een dakkapel met Rockpanel Colours (zonder ProtectPlus afwerking).

Brandklasse
Brandklasse B-s1,d0

Binnenblad
End use conditie is op basis van een binnenblad van hout (zoals HSB en CLT), beton of metselwerk (bijv. kalkzandsteen of baksteen).

Isolatie
Tenminste 50 mm dikte minerale wol volgens EN 13162 met Euroklasse A1/A2, zoals steenwol of glaswol, densiteit ≥ 30-70 kg/m³.
 
Achter constructie
Verduurzaamd naaldhout (niet brandvertragend behandeld) tenminste 28mm dik. Duurzaamheid EN 350-2, verduurzaamd volgens EN 351-1 en EN 460. Om het hout te beschermen tegen weersinvloeden dient EPDM-voegband toegepast te worden.

Bevestigingsmiddelen
Rockpanel ringnagel, Rockpanel schroef. Specificaties van de bevestigingsmiddelen zijn te vinden in desbetreffende ETA.

Spouw
Luchtspouw is niet van toepassing.

Voegen
Gesloten (waterdichte) constructie, geen voegen.

Aanvullende informatie
In een niet geventileerde constructie gelden randvoorwaarden, deze zijn terug te vinden in de instructievoorschriften van Rockpanel.
Door middel van ETA kan de overeenkomstigheid met de Nederlandse bouwregelgeving en ontwerplevensduur van tenminste 50 jaar formeel worden aangetoond. Voor de officiële verklaring van de test en brandclassificatie zie (ETA-07/0141) voor de 8 mm Rockpanel en (ETA-08/0343) voor de 6 mm Rockpanel.

1/1