Toepassing
Geventileerde gevel, Rockpanel 8 mm Durable met kleurcoating op houten achter constructie met zowel minerale wol isolatie als een windstopper 9 mm.

Brandklasse
B-s1-d0

Achter constructie
Verduurzaamd naaldhout (niet brandvertragend behandeld) tenminste 28mm dik. Duurzaamheid EN 350-2, verduurzaamd volgens EN 351-1 en EN 460. Om het hout te beschermen tegen weersinvloeden dient EPDM-voegband toegepast te worden.

Bevestigingsmiddel
Deze specifieke gevelconstructie is geschikt voor Rockpanel nagels en Rockpanel schroeven. Specificaties van de bevestigingsmiddelen zijn te vinden in desbetreffende ETA.

Binnenblad
End use conditie is op basis van een binnenblad van hout (zoals HSB en CLT), beton of metselwerk (bijv. kalkzandsteen of baksteen).  

Isolatie
Tenminste 50 mm dikte minerale wol volgens EN 13162 met Euroklasse A1/A2, zoals steenwol of glaswol, densiteit ≥ 30-70 kg/m³.
De brandclassificatie is geldig met een 9 mm windstopper (A2 Euroklasse) voor de isolatie (achter de luchtspouw).

Spouw
Geldigheid is voor een luchtspouw van 20 mm of groter. In een geventileerde gevel dienen ventilatieopeningen te zijn aangebracht aan onder en bovenzijde van de gevel van 5-8 mm.

Voegen
Horizontale open voegen van 6-8 mm of gesloten door middel van een esthetisch aluminium profiel. Verticale voegen zijn door de oriëntatie van de achter constructie gesloten (5-8mm tussen platen aanhouden)

Aanvullende info
Door middel van ETA kan de overeenkomstigheid met de Nederlandse bouwregelgeving en ontwerplevensduur van tenminste 50 jaar formeel worden aangetoond. Voor de officiële verklaring van de test en brandclassificatie zie (ETA-07/0141)  “Ventilated with 9 mm wind board in front of insulation”.

project 11 WKB tool