Het stationsgebied in Ede krijgt een opknapbeurt. Een aantal oude panden is gerenoveerd, gevels zijn verbeterd en er is nieuwbouw gepleegd. Onlangs is de kroon op deze gebiedsvernieuwing opgeleverd: een imposant appartementengebouw met 29 huurwoningen voor de vrije sector, op de kop van de Parkweg. Rockpanel Woods gevelplaten met een verticale schijnvoeg drukken een duidelijk stempel op dit project.

Het ontwerp van Parkveste komt uit de koker van architectenbureau ZAAK VAN NN. Mede-eigenaar en architect Niels de Vries: “Het gebouw volgt de rooilijnen van het bijna driehoekige perceel en sluit qua hoogte aan bij de bestaande bebouwing. Dit leidt tot een stoere sculptuur met een markante trapsgewijze kop aan het stationsplein en een overgang naar een meer pandsgewijze opbouw langs de Parkweg zelf.”

Gebruikte producten:

Rockpanel Woods Beuken 10 mm met verticale schijnvoeg

rockpanel parkveste ede case study rockpanel woods
rockpanel parkveste ede case study rockpanel woods
rockpanel parkveste ede case study rockpanel woods
rockpanel parkveste ede case study rockpanel woods

Projectgegevens:

Project: Nieuwbouw appartementencomplex Parkveste Ede
Architect: Zaak van NN – Niels de Vries
Ontwikkelaar: Studio ZE 
Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Van Middendorp Wekerom 
Adres: Parkweg Ede
Dealer: van de Pol Kootwijkerbroek  
Product: Rockpanel Woods Beuken 10 mm met verticale schijnvoeg
Bevestiging: Genageld met HP nagel 35 mm RAL 1001