In Marciaga di Costermano, een klein stadje in de provincie Verona (Italië), is een braakliggend terrein omgetoverd tot een zogenaamde bicigrill, een multifunctioneel centrum voor sociale activiteiten.

Marciaga di Costermano sul Garda is een charmant stadje dat uitkijkt over de oevers van het Gardameer. Het stadje ligt in de heuvels aan de voet van de Monte Baldo, te midden van prachtig gelegen fietspaden. In 2014 besloot de gemeente om een braakliggend terrein in de stad te gebruiken voor de bouw van een multifunctioneel centrum dat een belangrijke sociale functie moet gaan vervullen in het gebied. Het nieuwe gebouw, dat in 2019 werd opgeleverd, wordt gebruikt als een verfrissingspunt voor de vele fietsers die gebruik maken van het brede netwerk van fietspaden die door de heuvels kronkelen. Je kunt er ook fietsen huren. Het gebouw wordt omgeven door een groot grasveld waar recreatie- en sportactiviteiten en openbare evenementen worden georganiseerd.

Gebruikte producten:

Rockpanel Colours e Rockpanel Natural

1/5
Ik heb voor de gevelbekleding van Rockpanel gekozen, omdat die verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren én vanwege de technische eigenschappen van het materiaal. Steenwol is gegarandeerd duurzaam en het is bestand tegen invloeden van buitenaf. Bovendien is het buigzaam en flexibel. Een kwaliteit die onmisbaar is als panelen moeten worden aangepast aan de gebogen vorm van het gebouw. Daarnaast hebben het advies van Rockpanel en de uitstekende samenwerking met het bedrijf ook bijgedragen aan het succes van het project. - Projectarchitect Michele Zecchini
Case Study Italy Bicgrill

Gebruikte producten: