Een splinternieuwe sporthal met houten gevel

Vraag gratis monsters aan

In de gemeente Celles-en-Hainaut kunnen de bewoners sinds februari 2019 sporten, dansen of yoga beoefenen in een splinternieuwe sporthal, met een uiterlijk dat zich duidelijk onderscheidt van de rest. Wat dit complex zo uniek maakt? De gevel van het gebouw en de Rockpanel Woods-panelen waarmee hij bekleed is. De gevelpanelen blinken uit door de variatie die ze creëren, zowel qua kleur als dimensies.  

Net naast La Maison de l’Entité in Celles, een gemeentelijk park en vijf buitensportterreinen, bevond zich een oud, vervallen gebouw dat toe was aan een opknapbeurt. Architect Michel Meyrant koos voor een hedendaags design dat uitstekend geïntegreerd is in de landelijke omgeving. Dat was een hele uitdaging, aangezien de twee hoofdgebouwen opgetrokken waren uit klassieke materialen zoals baksteen en typische dakpannen, terwijl een ander, recenter gebouw uit beton en golfplaten bestond. 

Rockpanel Woods

Voor de nieuwe sporthal zijn vier designs van de Rockpanel Woods-lijn gebruikt: Ceramic oak, Carbon oak, Rhinestone oak en Slate oak. De ‘boomhutschool’ vormde een grote inspiratiebron. De gevelplaten met authentieke hout-designs werden in verschillende diktes en formaten geplaatst op de gevel voor een speels effect. Een primeur voor A3MENUISERIE, het bedrijf dat de gevelbekleding plaatste: “De installatie verliep anders dan anders. We hebben de panelen verschillende dimensies gegeven in ons atelier (verschillende hoogtes van 30, 27, 21 en 14 cm) en hebben de kleuren en diktes vervolgens gemixt. Zo ontstond een uniek resultaat.”

Een buitengewoon project 

Het gebouw is daardoor een echte blikvanger. Dag én nacht! Michel Meyrant: “De sporthal wordt op natuurlijke wijze verlicht via grote aluminium ramen, die uitgerust zijn met zonwering. Deze geven het gebouw een hedendaagse uitstraling en bevorderen het comfort van de gebruikers. ‘s Avonds worden de gevels belicht aan de hand van LED-spots.» De sporthal huisvest een veelzijdige zaal voor diverse sportactiviteiten (dans, yoga, gymnastiek …), drie kleedkamers, een bar met opslagruimte, openbare toiletten en een toilet voor mindervaliden. 

Alle partijen die betrokken waren bij het project, zijn uiterst tevreden met het eindresultaat. “Het is een erg mooie realisatie, en dus meteen ook een schitterende referentie voor ons bedrijf,” concludeert A3MENUISERIE.

rockpanel