Basisschool De Tassche in Ardooie (België) worstelde al een tijdje met een probleem. Het gebouw had geen duidelijke toegang en ook een ontvangstruimte ontbrak. In het uitbreidingsproject van Architecten Groep III maakte een oud kloostergebouw plaats voor een nieuw schoolgedeelte waarin goudkleurige Rockpanel Metals-panelen bijdragen aan een afgetekende entree.  

Architecten Groep III uit Brugge leidde al eerder een beperkte renovatie van de basisschool De Tassche in Ardooie in goede banen waaronder de vervanging van het buitenschrijnwerk en de opfrissing van de eetzaal. Toen een oproep tot uitbreiding van de school gelanceerd werd, kon het bureau dankzij een gedegen kennis van het gebouw een passende visie uitwerken. Het nieuwbouwvolume bevat een duidelijke toegang die fungeert als onthaal en herbergt sanitair voor het personeel, een leraarskamer, directielokaal en vier klassen die telkens twee aan twee gekoppeld zijn om aan co-teaching te kunnen doen.  

Gebruikte producten:

Rockpanel Metals Custom Design

Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
*HERO* Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design

Projectgegevens:

Project: Basisschool de Tassche
Adres: Krommestraat 2 8850 Ardooie (BE)
Architecten: Groep III Architecten
Uitvoerder: Algemene timmer- en Schrijnwerken Christ Blanquart
Hoofdaannemer: Alheembouw
Producten: Rockpanel Metals Custom design
Toepassing: gevel bij entree en plafondtoepassing
Bevestiging: Gevel Verlijmde toepassing – plafond schroeven