Dat ook in scholenbouw gedurfde architectuur kan lonen, bewijst het in 2016 gerealiseerde nieuwe schoolgebouw van het Koninklijk Atheneum Pegasus in Oostende. Het ontwerp van architectenbureau Urban Platform zet in op complementariteit én contrast tussen de gebruikte materialen. De opvallende raampartijen worden afgewisseld met een gevelbekleding met een warme, authentieke uitstraling. Hiervoor werd een beroep gedaan op Rockpanel Woods. ‘Een esthetisch kwalitatieve, prijsvoordelige en onderhoudsvriendelijke oplossing’, klinkt het bij de architecten.

Het Koninklijk Atheneum Pegasus in Oostende had al langer nood aan een nieuw gebouw. Plaatsgebrek noopte het schoolbestuur reeds in de jaren tachtig tot het plaatsen van containerklassen. Een nieuwbouw van 1.920 m² moest voorgoed afrekenen met het gebrek aan ruimte. Het eindresultaat: een indrukwekkend nieuw project met 16 klassen, één geïnstalleerd wetenschapslokaal en een administratieve vleugel, met daarnaast ook een overdekte speelplaats en een fietsenberging voor om en bij de 350 tweewielers.

DBFM Scholen van Morgen schreef in 2011 een wedstrijd voor de nieuwbouw uit. Het Brusselse bureau Urban Platform nam deel aan de open oproep en wist de jury te overtuigen met zijn ontwerp. Pegasus was voor Scholen van Morgen een pilootproject en testcase: de eerste van een 180-tal scholen die volgens deze procedure tot stand zouden komen.

Gebruikte producten

Rockpanel Woods Teak

1/5

Projectinformatie:

Project: Koninklijk Atheneum Pegasus
Adres: Steensedijk 495  8400 Oostende
Architect: Urban Platform 
Aannemer: Alheembouw
Uitvoerder: Vanver  
Rockpanel producten: Rockpanel Woods Teak
Bevestiging: Schroeven
Copyright foto’s: Georges De Kinder

Gebruikte producten