In La Madeleine, iets ten noorden van Lille (Frankrijk) vind je een wooncomplex met sociale huurwoningen dat is gerenoveerd met gevelbekleding van Rockpanel Woods en isolatie van ROCKWOOL. Deze combinatie van steenwolproducten maakt het gebouw brandveilig, energiezuinig en toekomstbestendig.  

De uitstraling van hout en alle voordelen van steen  

Square Pasteur is de naam van het renovatieproject in La Madeleine. In dit project werden 150 sociale huurwoningen verdeeld over vier gebouwen gerenoveerd. Het doel van het project was om de gebouwen een nieuwe, meer eigentijdse en serene identiteit te geven, waardoor de bewoners een meer inspirerende woonomgeving zouden krijgen. 

Gebruikte producten:

Rockpanel Woods

1/5
" Architectonisch gezien was het doel van het project om huurders een nieuwe identiteit te bieden. Het was nodig om de bewoners een nieuwe geest te geven, meer eigentijds en sereen, en het extra comfort van isolatie te bieden. Om deze redenen zijn de gevels volledig opnieuw ontworpen, evenals de ontwikkeling van groen rond het complex. Nu hebben de bewoners een woonomgeving die meer comfort en geoptimaliseerde thermische prestaties garandeert."

Hélène Richet — Architecte chez Atlante Architectes

Case Study Rockpanel La Madeleine
Rockpanel Woods

Gebruike producten: