Hoewel het gloednieuwe waterleidingbedrijf van Søndervig ontworpen is om onopvallend op te gaan in het landschap van het Deense West-Jutland, biedt de gevel een elegant detail. Het gebouw is bekleed met robuuste gevelpanelen, waarvan een deel geperforeerd. Dankzij de erachter geplaatste LED verlichting licht het gebouw prachtig op in de avonduren.

Het waterleidingbedrijf is een technisch gebouw waar functionaliteit vaak meer aandacht krijgt dan esthetiek. Daarom kan een goed gekozen detail op de gevel veel betekenen voor de totale uitstraling van het gebouw. Dat is het geval bij het nieuwe en moderne waterleidingbedrijf van Søndervig, dat in de zomer van 2022 voltooid is. 

Met het oog op het weer en de wind in West-Jutland - en met name gezien de flink aan weersinvloeden blootgestelde gevel op het westen - is het gebouw bekleed met duurzame materialen. Jacob Frimor, eigenaar van Fungerium, het architectenbureau achter de waterwerken, legt uit:

Gebruikte producten:

Rockpanel Stones (Mineral Rust)
Rockpanel Stones (Concrete Platinum)
Rockpanel Colour (RAL7016)

“Aangezien het gebouw direct aan de Noordzee ligt, lag de nadruk op het ontwerpen van een gebouw dat is aangepast aan de weersomstandigheden en dat zo lang mogelijk meegaat. Daarom is gekozen voor materialen die gericht zijn op duurzaamheid en gemakkelijke vervanging. Het resultaat is een robuust waterleidingbedrijf dat eerder ingetogen dan opzichtig is en goed past in de omgeving.”
1/8
Rockpanel Case Study
Soendervig Vandvaerk
Rockpanel Stones Mineral Rust
Rockpanel Stones Concrete Platinum
Rockpanel Colours RAL 7016

Gebruikte producten: