De sportclubs die voor een wedstrijd naar Rijswijk komen, kunnen het spiksplinternieuwe sportcomplex De Altis niet mislopen. Contrast is het sleutelwoord in het ontwerp van dit gebouw, dat sport, horeca en buitenactiviteiten met elkaar combineert. Het meest in het oog springt de goud- en bronskleurige gevel van Rockpanel gevelbekleding, waarin de olijftak uit het logo van Rijswijk is geperforeerd én ’s avonds wordt opgelicht.

In opdracht van gemeente Rijswijk realiseerde OLCO aan De Bruyn Kopsstraat in Rijswijk het nieuwe duurzaam, multifunctioneel en toekomstbestendige sportcomplex De Altis. Het sportcomplex vervangt de sterk verouderde Marimbahal en de Van Zweedenzaal en bestaat uit twee enorme sporthallen, een krachttrainingsruimte en een budozaal. Daarnaast zijn er twee horecavoorzieningen en is er om het gebouw heen een zee aan buitenactiviteiten gecreëerd, van sintelbaan tot volleybalveld.

Al van grote afstand valt direct op dat één van de twee sporthallen op een voetstuk van zo’n drie meter boven het maaiveld staat. OLCO-directeur Mark Westra vertelt: “De gemeente wilde de kwaliteit van de omgeving verhogen, maar had ook een scherpe parkeernorm. We hebben daarom één hal van de grond getild, en hieronder parkeerruimte gemaakt. Zo is het blik uit het beeldveld én kunnen we het voorterrein helemaal benutten voor een multifunctioneel sportpark.”

Gebruikte producten:

2200 m² Colours en 450 m² Colours is circulair (platen komen van een oud Rockpanel project af)

1/5
1/2

Projectgegevens:

Project: Sportcomplex de Altis
Adres: De Bruyn Kopsstraat 1, 2288 EC Rijswijk
Architect: AGS Architects
Aannemer: Bouwbedrijf Boot  
Montagebedrijf: Willemsen Veenendaal
Gebouweigenaar: gemeente Rijswijk
Projectontwikkelaar:  OLCO
Dealer: Verdouw Apeldoorn
Rockpanel producten: 2200 m² Colours en 450 m² Colours is circulair (platen komen van een oud Rockpanel project af )
Bevestiging: Schroeven

Gebruikte producten