Tustin Estate, dat bestaat uit de drie twintig verdiepingen tellende woontorens Ambleside, Grasmere en Windermere, is gebouwd in de jaren 60. Inmiddels waren ze toe aan een grondige renovatie. Dankzij de gevelbekleding van Rockpanel heeft dit trio nu veilige, efficiënte en moderne gevels die letterlijk en figuurlijk een schitterend effect creëren.  

Een haalbaar plan. 

Southwark Council, de eigenaren van Tustin Estate, schakelden Engie Regeneration in als aannemer voor ontwerp en bouw. Zij stelden op hun beurt de architecten en landmeters van Blakeney Leigh aan om de projectontwikkeling te initiëren en te leiden.  

Er moest heel wat gebeuren aan de drie woontorens. Enkele problemen die speelden, waren binnendringend regenwater, problemen met het voegwerk en verrot beton. Hierdoor ontstonden condensatie, tocht en warmteverlies, wat gevolgen had voor de gezondheid en het welzijn van de mensen die er woonden. 

Gebruikte producten:

Rockpanel Chameleon
Rockpanel Colours RAL 7035

Omdat de bewoners tijdens de renovatie in hun huizen zouden blijven wonen, was communicatie essentieel. Hoofdaannemer Engie Regeneration en iedereen die bij het bouwproces betrokken was, werkte hard om een ​​goede verstandhouding te behouden en ervoor te zorgen dat elke stap van het proces werd begrepen door degenen die het meest betrokken waren. De installateurs van Rayell ontvingen zeer positieve berichten over hun dagelijkse interactie met bewoners. We waren vooral onder de indruk van de kleurveranderende eigenschappen van Chameleon en er was veel steun en betrokkenheid van het Rockpanel-team. - Blakeney Leigh, verantwoordelijk voor het projectontwerp.
1/5
“Dit was een uitdagende maar zeer dankbare installatie. We werkten nauw samen met elk van de bedrijven ter plaatse en hadden contact met bewoners, zodat iedereen op de hoogte werd gehouden. Het team van Rockpanel bood deskundige begeleiding en zorgde ervoor dat de juiste materialen op het juiste moment werden geleverd. Alle betrokkenen zijn zeer tevreden met de voltooide renovaties en we kijken ernaar uit om binnenkort met soortgelijke projecten te beginnen.” - Ray Ellingford van installateur Rayell.
Rockpanel Case Study
Tustin
Rockpanel Chameleon

Gebruikte producten: