Thumbnail Rockpanel video

Waarom zou je moeten kiezen voor Rockpanel gevelbekleding?

Steengoed in zowel nieuwbouw als renovatie

In heel Europa zijn onze gevelplaten toegepast in vele nieuwbouw en renovatieprojecten, waaronder gezinswoningen, appartementen, scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen en commerciële en industriële gebouwen. Zo helpen wij je om van jouw visie een veilig, vindingrijk en comfortabel ontwerp te maken voor alle gebruikers.

Laat je inspireren
Navigation Campus, Technology Park with Rockpanel Colours & Rockpanel Woods in Kazan, Russia

Veelgestelde vragen over Rockpanel gevelbekleding

Wat zijn de voordelen van een geventileerde gevelconstructie?

Rockpanel gevelbekleding past perfect in een geventileerde gevel-constructie. Maar wat is een geventileerde gevel precies? Het concept is bedacht in Noorwegen. De techniek van buitenmuren die bekleed warden met hout, waarbij er boven en beneden openingen waren voor waterafvoer werd aanvankelijk gebruikt voor schuren. Later bleek uit wetenschappelijk onderzoek dat een geventileerde gevel veel voordelen heeft. Lees hier verder. 

Hoe moet je de gevelpanelen van Rockpanel bevestigen?

Als je gevelbekleding gebruikt, wil je het best mogelijke resultaat bereiken. Niet alleen technisch, maar ook esthetisch. Welke soort bevestigingsmethode je kiest, kan hier veel invloed op hebben. Aangezien wij je graag willen helpen het gebouw van je dromen te maken, hebben we een ruim aanbod van bevestigingsmaterialen voor Rockpanel producten. Van zichtbare schroeven en klinknagels tot semi-zichtbare nagels of zelfs volledig onzichtbare bevestigingsmethodes. Aan jou de keus! Lees hier verder. 

Waar kun je Rockpanel gevelbekleding kopen?

Wil je gevelbekleding van Rockpanel kopen? Goede keus! Deze duurzame, zeer onderhoudsarme gevelplaten zijn perfect voor elke gevel of een van de vele toepassingen rondom het dak. Maar waar kun je Rockpanel gevelbekleding kopen? Lees hier verder.

Hoe brandveilig is de gevelbekleding van Rockpanel?

Gevelbekleding van Rockpanel, gemaakt van steenwol, is van nature bestand tegen zeer hoge temperaturen en daardoor een zeer brandveilig. Voor hoogbouw en hoogrisicogebouwen adviseert Rockpanel het gebruik van onbrandbare (Euroklasse A1-A2) gevelbekleding en isolatie. Onze A2 gevelplaten voldoen aan de hoogste Europese brandveiligheidsnormen en zijn geclassificeerd als Euroklasse A2-s1, d0: onbrandbaar. Lees hier verder.

Wat zijn de opties voor Rockpanel hoekoplossingen?

Ben je aan het werken aan het gebouw van je dromen? Dan weet je dat zelfs de kleinste details tellen. Daarom bieden we een uitgebreid aanbod van hoekoplossingen voor je gevel. Het maakt niet uit welke installatiemethode je kiest of welke uitstraling jouw voorkeur heeft: er is altijd een passende oplossing beschikbaar. Lees hier verder. 

Kun je Rockpanel gevelbekleding gebruiken op een bestaande achterconstructie?

Rockpanel gevelbekleding kent vele mogelijke toepassingen, waaronder gevels en diverse toepassingen rondom het dak. Hoewel we in het algemeen aanraden om Rockpanel producten te gebruiken als onderdeel van een geventileerde gevel is het onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk om ze te gebruiken voor ongeventileerde toepassingen. Lees hier verder.

Hoeveel kost Rockpanel gevelbekleding?

Hoeveel kost Rockpanel? Als je gevelbekleding wil kopen, vormen de materiaalkosten vaak een belangrijke factor in het maken van een keuze. Maar om een goed beeld te krijgen van de kosten – en voordelen – van een bepaalde investering, is het belangrijk om te kijken naar de Totale Eigendomskosten. Lees hier verder.