Een van de belangrijkste eisen die aan een gebouw gesteld wordt is de brandveiligheidseis. Verkeerde materiaalkeuze in bijvoorbeeld de dak- of gevelbekleding en de toegepaste isolatie kan een enorm risico vormen en leiden tot een zeer snelle rook- en brandontwikkeling. De prestatie-eisen in het Bouwbesluit zijn vooral gericht op het voorkomen van slachtoffers en brandoverslag naar aangrenzende percelen. Niet op het behoud van een gebouw. Nadat iedereen veilig buiten staat, kan een gebouw dus alsnog volledig afbranden.  

Door te bouwen met onbrandbare materialen, vergroot je de de kans dat een gebouw behouden blijft in geval van brand. Steenwol is onbrandbaar. Samen met ROCKWOOL bieden we brandveillige oplossingen voor de geventileerde gevel. Deze gaan verder dan de bouwregelgeving. Door ROCKWOOL steenwol isolatie en Rockpanel gevelbekleding te combineren, kan de hoogst mogelijke brandreactieklasse worden behaald. Lees hierover meer in de nieuwe brochure 'Brandveilige geventileerde gevels'.

Rockpanel A2 gevelbekleding is bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij een hoge mate van brandveiligheid wenselijk of vereist is.

Alles wat je moet weten over brandveilige gevelbekleding

Wil je een uitgebreide presentatie krijgen over brandveiligheid in combinatie met gevelbekleding, waarbij we ook ingaan op vraagstukken die bij jou spelen? Voor architecten en aannemers, organiseren wij graag een gratis Lunch & Learn-sessie, over dit onderwerp!

Corporate, meeting, business, team

Geïnteresseerd in een gratis Rockpanel A2 monster?

Rockpanel plaatmateriaal is niet allen brandveilig maar biedt nog veel meer voordelen voor uw project. Overtuig uzelf!

Vraag nu een gratis A2 monster aan